Νέα εκχώρηση ζώνης 500Khz για τους Ραδιοερασιτέχνες!!

IARU E-LETTER
The International Amateur Radio Union
IARU Electronic Newsletter
14 February 2012
________________________________________________
472 - 479 kHz

Η παγκόσμια υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη αποκτά τη νέα ζώνη συχνοτήτων 472 έως 479 kHz η οποία πρόκειται για μια ζώνη δευτερεύουσας χρήσης. Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες στο εν λόγω τμήμα του φάσματος που δεν πρέπει να παρενοχληθούν από την Ραδιοερασιτεχνική χρήση. Η αεροναυτική υπηρεσία ραδιοπλοήγησης αποτελεί πρωτεύουσα χρήση υπηρεσιών στη ζώνη 415-495 kHz στα ακόλουθα κράτη: Αυστραλία, Κίνα, οι γαλλικές υπερπόντιες κοινότητες της Περιοχής 3, Κορέα, Ινδία, Ιράν, Ιαπωνία, Πακιστάν, Παπούα Νέα Γουινέα και τη Σρι Λάνκα. Η αεροναυτική υπηρεσία ραδιοπλοήγησης αποτελεί πρωτεύουσα χρήση υπηρεσιών στη ζώνη 435-495 kHz στα ακόλουθα κράτη: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Ρωσική Ομοσπονδία, Καζακστάν, Λετονία, Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν. Οι Ραδιοερασιτέχνες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη ζώνη εφ' όσον δεν προκαλούν...
παρεμβολές σε αυτή την κύρια υπηρεσία ή τη ναυτιλιακή κινητή υπηρεσία που λειτουργεί στη ζώνη 472-479 kHz. Υπάρχουν ορισμένες χώρες που δεν θα επιτρέψουν τη λειτουργία Ραδιοερασιτεχνικών σταθμών στη ζώνη 472-479 kHz. Η χρήση της ζώνης συχνοτήτων 472-479 kHz στην Αλγερία, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Κίνα, Κομόρες, Τζιμπουτί, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Ιράκ, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιβύη, Μαυριτανία, Ομάν, Ουζμπεκιστάν, Κατάρ, Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, Κιργιζιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Τυνησία και την Υεμένη περιορίζεται στις θαλάσσιες κινητές και τις υπηρεσίες αεροναυτικής ραδιοπλοήγησης. Η υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στις προαναφερθείσες χώρες στην εν λόγω ζώνη συχνοτήτων, και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από τις χώρες που επιτρέπουν τη χρήση αυτή.

Οι κανονισμοί ραδιοεπικοινωνιών της ITU προβλέπουν ότι οι Ραδιοερασιτέχνες περιορίζονται σε 1 Watt (eirp) εκπομπής, ωστόσο κράτη τα οποία απέχουν 800 χιλιόμετρα από τα σύνορα από τις παρακάτω χώρες μπορούν να αυξήσουν την ισχύ λειτουργίας έως 5 watt (eirp): Αλγερία, Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, τη Λευκορωσία, την Κίνα, Κομόρες, Τζιμπουτί, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ρωσία, το Ιράν (Ισλαμική Δημοκρατία του), Ιράκ, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Μαυριτανία, το Ομάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κατάρ, της Συρίας Αραβικής Δημοκρατίας της Κιργιζίας, τη Σομαλία, το Σουδάν, την Τυνησία, την Ουκρανία και την Υεμένη. Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ με την έκδοση των τελικών πράξεων της Διάσκεψης. Φυσικά η κάθε χώρα θα καθορίσει τους τρόπους και το εύρος ζώνης που θα χρησιμοποιηθεί και από πότε θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το φάσμα οι Ραδιοερασιτέχνες. Περισσότερες από τις δραστηριότητες του WRC-12 θα πρέπει να αναφέρονται στο τέλος του WRC (Παγκόσμια Διάσκεψη Τηλεπικοινωνιών). Το WRC συνεχίζεται μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου στη Γενεύη καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα θέματα ημερήσιας διάταξης για τους Ραδιοερασιτέχνες για την επόμενη WRC, που θα πραγματοποιηθεί το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: