Titanic special event station GB100MWT


H Chelmsford Amateur Radio Society (CARS), διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, ένα Special Event για το ναυάγιο του Τιτανικού με διακριτικό GB100MWT στις 14-15 Απριλίου όπως επίσης θα διεξαχθεί ένα αφιέρωμα για το Τιτανικό την Τρίτη το απόγευμα στις 7:30 απο το Marconi Social Club (MASC).
http://www.g0mwt.org.uk/#Future

Με αφορμή αυτό το γεγονός θα κάνω μια σύντομη αναφορά σε μία παραγωγή που αφορά το ναυάγιο του Τιτανικού που εντόπισα στον ιστότοπο της Southgate Amateur Radio News.

Σε ελεύθερη μετάφραση η "Τελευταία Εκπομπή" είναι η ιστορία του ναυαγίου του Τιτανικού από την άποψη των ασυρματιστών της Marconi Telegraph.
O Harold Bride υποδύεται το μικρό χειριστή και είναι το επίκεντρο όλης της ταινίας.

Αυτή η ταινία προσπαθεί να είναι η πιο ιστορικά ακριβής αναπαράσταση του ναυαγίου του Τιτανικού. Τα σκηνικά είχαν γίνει προσεκτικά για να αντιπροσωπεύουν το πραγματικό δωμάτιο ασυρματιστών του Τιτανικού χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές όπως σχεδιαγράμματα, φωτογραφικά στοιχεία του πλοίου και μαρτυρίες από πρώτο χέρι. Η ιστορία εκτυλίσσεται ακριβώς όπως η πραγματικότητα και σε πολλά σημεία η σκηνή εκτυλίσσεται, λίγο πολύ, λέξη προς λέξη, όπως συνέβη στον πραγματικό Τιτανικό.

Πάνω από δύο χρόνια στην παραγωγή, η ταινία αυτή είναι μόνο η περιληπτική εκδοχή της καθώς είναι ακόμη στα γυρίσματα. Η ταινία απεικονίζει σκηνές του Τιτανικού, ειδικά τον πατέρα Frank Browne (η μόνη γνωστή φωτογραφία του δωματίου), την προειδοποίηση παγετού (οι οποίες είχαν σχεδόν εξ ολοκλήρου αφαιρεθεί από αυτή την έκδοση), καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την προσωπικό τους υπόβαθρο. Εκτός από την παρουσίαση των περισσότερων στιγμών από την ιστορία του Τιτανικού, απεικονίζει επίσης το Carpathia, και μεγάλο τμήμα της ιστορίας λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια των εβδομάδων ερευνών, όπου όχι μόνο δεν βλέπουμε μόνο την αντίδραση του κόσμου για τη βύθιση, αλλά την ανάκτηση του Harold Bride's από την καταστροφή.

Συγγραφή, Σκηνοθεσία, Παραγωγή από τον Tom Lynskey (επίσης έπαιξε o John Phillips) http://www.youtube.com/jkilts

Harold Bride υποδύθηκε ο Jake Swing
http://www.youtube.com/sgtmoviemaker

Αρχικό Soundtrack από τον Joseph Falabella
http://www.youtube.com/titanicwicked


Παρακολουθήστε την ταινία 42 λεπτών "The Last Signals"

Δεν υπάρχουν σχόλια: