Speed 1000 cpm (200 wpm) is now officially cracked!

Σε ένα ειδικό διαγωνισμό του RufzXP, υπό την αιγίδα της IARU High Speed Telegraphy World Championships, επτά διαγωνιζόμενοι, επιχείρησαν να σπάσουν το "φράγμα" των 1000 cpm (χαρακτήρων / λεπτό). Δύο από αυτούς τελικά τα κατάφεραν ενώ άλλοι δύο αναγνώρισαν Callsign με λάθος μόνο ενός χαρακτήρα!! Ο Mathias Kolpe (DL4MM) και ο Alessandro Vitiello (IV3XYM), οι συγγραφείς του λογισμικού RufzXP, δώρισαν ένα πολύτιμο κλειδί CW (Schurr Profi II paddle) στο πρώτο Ραδιοερασιτέχνη στον κόσμο που είναι σε θέση να αντιγράψει κώδικα τηλεγραφίας με ταχύτητα 1000 cpm (χαρακτήρες το λεπτό) ή αλλιώς 200 wpm (λέξεις το λεπτό) υπό την εποπτεία διαιτητών.


21 του Σεπτέμβρη 2007, Βελιγράδι Σερβία

Υπό την επίβλεψη των επίσημων διαιτητών της IARU RufzXP, Mathias Kolpe (DL4MM) και Tomas Mikeska (OK2BFN), οι διαγωνιζόμενοι Goran Hajosevic (YT7AW) και Fabian Kurz (DJ1YFK) κατάφεραν να αντιγράψουν ένα τουλάχιστον από τα 50 διακριτικά σε CW με ταχύτητα 1.000 cpm (200 WPM) χωρίς λάθη.
Νικητής τελικά του υπέροχου Ιαμβικού κλειδιού ήταν ο...
Goran Hajosevic (YT7AW), διότι τελικά κατάφερε 7 Callsigns λιγότερα του συνόλου από τον Fabian με 23. Στη τελετή απονομής του πρωταθλήματος HST (High Speed Telegraphy) το έπαθλο παραδόθηκε από τον Mathias Kolpe (DL4MM) μιας και δυστυχώς ο δεύτερος δωρητής Alessandro Vitellio (IV3XYM), δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.


Αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή. Τι θα επακολουθήσει;



Θέλετε να ακούσετε ταχύτητα 1000 cpm;
Ακούστε τη λέξη «Paris»  .

Μετάφραση από τη επίσημη σελίδα του RufzXP

Δεν υπάρχουν σχόλια: