Το HamRadioDeluxe αλλάζει "χέρια"

Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Simon HB9DRV μέσα από το ποιο δημοφιλές πρόγραμμα ψηφιακών mode DM780 αλλά και χειρισμού πομποδεκτών μέσω Η/Υ. Φυσικά αναφέρομαι στη γνωστή σε όλους σουίτα HamRadioDeluxe που από το 2003 έχει προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες χειρισμού αλλά και τηλεπικοινωνίας. Όμως ο ελεύθερος χρόνος του Simon από τον Αύγουστο του 2009 άρχισε να περιορίζεται...
Το project γιγαντιαίο, που χωρίς τη βοήθεια των Peter (SK) PH1PH and Terry G4POP δεν θα έφτανε ως εδώ. Ο Simon έβλεπε ότι το 2012 και το 2013 δεν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο υποστήριξης και ανάπτυξης, έτσι για να παραμείνει το δημοφιλές πρόγραμμα εν ζωή αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα στον Michael Carper και τους συνεργάτες του. Ο Simon σκέπτεται να μετακομίσει στο Cornwall (England) απ΄όπου ελπίζει να μπορέσει να κάνει πολλά QSO πλέον, ύστερα από 30 χρόνια μακριά από το χόμπι λόγο υποχρεώσεων και μειωμένου ελεύθερου χρόνου.
Ο Simon υποσχέθηκε βέβαια ότι δεν θα εγκαταλείψει έτσι ξαφνικά το καταπληκτικό του δημιούργημα αλλά θα παρακολουθεί στενά τον Michael Carper με σκοπό την δημιουργία της πολυπόθητης 5.1 έκδοσης.
Τα περισσότερα φόρουμ "βουήζουν" για το αν ο νέος κάτοχος έχει κερδοσκοπικές διαθέσεις και κατά πόσο θα παραμείνει η πολιτική του προγράμματος σταθερή όπως όλα αυτά τα χρόνια. Όλη η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα ελπίζει σε μία απρόσκοπτη πορεία του αγαπημένου μας HRD και ελπίζουμε να συνεχιστεί η δωρεάν διανομή του με σκοπό τη βοήθεια των απανταχού Ραδιοερασιτεχνών, προκειμένου να μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα, με τη σειρά τους, τη διάδοση και την έρευνα του Ραδιοερασιτεχνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: