New One!! ZD7VC St. Helena Islands RTTY QSO

Υπομονή, επιμονή και προσεκτική ακρόαση είναι η μυστική συνταγή για ένα "New One". Οι χώρες στο κυνήγι του DXCC "μπαίνουν" με μεγάλη δυσκολία όταν ο σταθμός δεν είναι "Big Gun", προσφέροντας όμως διπλάσια ικανοποίηση από το να είναι...
Δε γράφω για να ευλογήσω τα γένια μου άλλα για να ενθαρρύνω νέους στο χόμπι του DX και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται κανείς να έχει 5KW ενισχυτή και το 7800 της ICOM  για να καταφέρει να "τρυπήσει" το τεράστιο Pileup που δημιουργούν σταθμοί από σπάνιες Ραδιοχώρες, που ο καθένας θα ήθελε να τους έχει στο log του ή να τους "κάνει" σε μια New Band ή New Mode. Η αφορμή αυτής της ανάρτησης ήταν ο Bruce ZD7VC, εχτές βράδι στις 21:04 UTC με θερμοκρασία εντός του Shack 32 βαθμούς Κελσίου!! Ναι, αλήθεια, δεν αστειεύομαι!! Ο χειρισμός βέβαια δεν έγινε εντός του "φούρνου", hi hi αλλά remotely με το φορητό υπολογιστή μου από τη βεράντα εκεί που οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες. Ο απομακρυσμένος χειρισμός του πομποδέκτη βέβαια κάνει το εγχείρημα πιο δύσκολο αλλά με τη βοήθεια ενός γρήγορου εσωτερικού δικτύου για καλύτερη αμεσότητα χειρισμού (χαμηλό lag όπως θα λέγαμε για κρίσιμες εφαρμογές) και τη χρήση του Skype για μεταφορά του ήχου, ούτως ώστε να έχουμε αίσθηση του "traffic" της συχνότητας, όλα είναι δυνατά!!
Ιδού και το "nice print" από τον Bruce που μαζί με την ικανοποίηση απο ένα κυνήγι 30 λεπτών μου έδωσε ένα "New One" ανεβάζοντας τον πήχη στις 198 χώρες MIXED και 137 RTTY (ψηφιακά κατά ARRL). Όλα αυτά φίλοι μου με ένα Yaesu FT-920 + κάθετο 10 μέτρων σε ταράτσα ύψους 10,5 μέτρων έως τη βάση της κεραίας και 15 radials 10μετρα + 2 radials 40μετρα, συντονισμός με balun 4:1 στη βάση και κάθοδο το "ταπεινό" RG-58.
Εύχομαι να τα πούμε σύντομα στον αέρα!!
73 και καλά DX!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: